Vége a kamionos demonstrációnak a magyar-ukrán határon

A szervezők hiába próbálkoztak, se a kormánytól, se az érdekképviseleti szervüktől nem kaptak támogatást, és a kamionosok tömegei sem csatlakoztak hozzájuk. De nem adják fel: jövőre a mostaninál nagyobb demonstrációra készülnek.

A határon közben több mint 10 kilométeres kamionsor alakult ki – írja az eronews a Youtube csatornáján.

Tíz nap után véget ért a magyar fuvarozók demonstrációja az ukrán határon. A kamionok Záhonynál lassították a forgalmat, legalábbis részlegesen – a naponta megszokott 350 teherautónál 50-100 darabbal kevesebb jutott át a határon az elmúlt napokban. A szervezők a céljaikat nem érték el, de nem kaptak támogatást sem az érdekképviselettől, sem a kormánytól, ezért egyelőre felfüggesztik a tiltakozást.

„Ugye azt a szlogent hallottuk a kormánypárti vezetőinktől, hogy senkit se hagyunk az út szélén. Na most ez beigazolódni látszik, hogy ez nem igaz” – mondta a tüntetést bejelentő Szamosfalvi Károly az Euronewsnak. Szerint sok fuvarozó még nem értette meg, hogy bár ő még nem érzi a bőrén, hosszú távon rosszul jár az ukrán kamionosok uniós piacra való beengedésével. Mások viszont már elveszítették a munkájukat, mert az ukrán és moldáv fuvarozók jelentős árelőnnyel dolgoznak az európai piacokon, amivel a magyarok nem tudnak versenyezni.

További részletek az euronews oldalán olvashatók >>