Komolyan fiatalít a Buggyra Racing 2020-ra, a FIA ETRC-ben!

Agam Lacko mellé a Buggyra Racing csapata komoly meglepetés igazolásokkal készül a 2020-as FIA kamion Európa-bajnokságra. Míg Adamnál marad az új különleges versenygép a VK50, addig Teo Calvet megörökli a tavalyi kamionját. Aliyyah Koloc is egy 2018-as specifikációjú Buggyra Freightlinerrel áll majd rajthoz.

Calvet és Koloc személyében pedig a cseh csapat a valaha volt legfiatalabb párost mutatja be a FIA ETRC-ben, hiszen előbbi 18 éves, utóbbi azonban csak 16.

Calvet már ismerős lehet a kamionversenyzés világából, miután kétszer is elindult a kamionozás legmagasabb kategóriájában. A Lion Truck Racing 2018-ban és 2019-ben is a Nürburgringen biztosított számára indulási lehetőséget. Mindkét alkalommal a korábbi versenyző majd versenyszervező és promóter Fabien Calvet fia pódiumra ért, még ha nem is a fő kategóriában.

A hölgyversenyző Koloc kevésbé tapasztalt, eddig gokartozott leginkább, illetve a jó teljesítményével a Buggyra privát tesztjein hívta fel magára a figyelmet.

A korábban szintén ennél a csapatnál a kamion Európa-bajnokságon versenyzett David Vršecký és Robin Dolejš mint főkonstruktőr és versenymérnök, alaposan kielemezték a fiatal tehetségeket. Biztosak benne, hogy megcsillogtatják majd a tudásukat, Vršecký ennyit árult el a csapat gondolkodásmódjáról:

“Nem lesz gondunk ezzel, még mindig jobb egy tapasztalatlan pilótát top technikába ültetni, mint fordítva. Rengeted adatunk lett, és ha összehasonlítjuk Teo és Aliyyah legjobb köreit Adaméval, akkor még mindig fél másodperc a hátrányuk. Most megkezdjük a versenykamionok hangolását a vezetési stílusuknak, és képességeiknek megfelelően. Mielőtt ennek nekiállunk, további tesztek, versenyek várnak rájuk, és minden egyes kört, sebességet átbeszélünk, hogy tizedről-tizedre javuljunk.”

Oly Janes, aki 2019-ben megszerezte a csapattal a GRAMMER Kupát jövőre újra inkább Angliában lesz tevékeny, még ha több alkalommal is feltűnik majd a kamion Európa-bajnokság mezőnyében.

A Buggyra Racing bejelentésére és 2020-as terveire reagált George Fuchs is, a széria igazgatója:

“Milyen remek dolog Teo és Aliyyah története, örömmel üdvözöljük őket a FIA ETRC-ben. Teljes elköteleződésük a sorozat iránt mutatja a versenyzők új generációja nagyon is erős, és a jövőben győztesekké, bajnokokká válhatnak. Biztos vagyok benne, hogy a fiatal rajongók komoly érdeklődéssel figyelik majd őket a kamion Európa-bajnokság nagy családjában. A kamionversenyzés éppen ezért menő, mert ennyire különleges dolgok is vannak benne. Az, hogy ilyen tehetséges fiatalokat is megnyerünk a szériának, elégedettséggel tölt el, és a legjobbakat kívánom nekik a következő szezonra. Ez a folyamat a fiatal versenyzőkkel kapcsolatban még Markus Bauernél és az MB Motorsportnál kezdődött el annak idején. Olyan fiatal és feltörekvő versenyzőket nyertünk általa, mint Steffi Halm, André Kursim, vagy legutóbb Fabio Citignola. Azt hiszem, hogy csakis elismerésre és figyelemre méltó az a munka amit Markus elvégzett azzal, hogy új tehetségeket hozott évről-évre a FIA ETRC-be.”

A 2020-as kamion Európa-bajnokság a Hungaroringen kezdődik majd, április 25-26-án.

Forrás: kamionfesztival.hu