Elhagyja a Tankpool24 Kiss Norbiékat, 2020-ban SCANIA-t támogatnak!

Tíz éve van jelen a Tankpool24 a kamionversenyzés történelemkönyvében, de az Európa-szerte ismert ásványi olaj és üzemanyagkártya szolgáltató új kalandba kezd. A kamionosok és a sportág rajongói körében is népszerű svéd márkát a SCANIA-t viszik majd a kontinens pályáira.

Az új együttműködő partnerük a FAAS Truckracing lesz, akikkel egy széria SCANIA S-szériás kamiont alakítanak majd át versenycélokra, a tankpool24 Racing égisze alatt. A jármű szíve pedig a Hollandiában fejlesztett SCANIA versenymotor, amely 13 literes, lenyűgöző 5500 newtonméteres nyomatékkal bír, és 1200 lóerős. Steffen Faas, Kiss Norbi korábbi csapattársa nyilatkozott, de immáron mint az új csapat főnöke és versenyzője is egyben:

“Örülünk, hogy a Tankpool24-ben egy olyan főszponzorra leltünk, akiknek mér több évnyi tapasztalatuk van a kamionversenyzésben, és segítségükkel egy SCANIA-t indíthatunk a FIA kamion Európa-bajnokságon.”

A Tankpool24 vezérigazgatója, Klaus Kiunke az új szezont már nagyon várja, és örömmel lát neki az új feladatnak, miután lejárt a szerződésük az MB Motorsport (Mercedes) csapatával:

“A SCANIA rajongók elhivatottsága elképesztő, és már tűkön ülünk, hogy megtegyük az első verseny kilométereket az új járgánnyal.”

Steffen 2017-ben mutatkozott be a FIA ETRC-ben a Team Schwabentruck IVECO színeiben, 2018-ban pedig egy teljes szezonon át volt a Tankpool24-Mercedes versenyzője. A kedvelt sváb pilóta azonban Pforzheimben mindig is a SCANIA-mániájáról volt ismert, és már nagyon is rákészült arra, hogy a kedvenc márkájával a Tankpool24 színeiben megkezdhesse majd az elkövetkezendő szezont.

Markus Bauer csapatának ez azt is jelenti, hogy mindenképp új főszponzort, vagy további támogatókat kell találniuk, ha folytatni akarják 2020-ban is. Elképesztően sok múlik majd most a németországi Mercedes hozzáállásán. Az biztos, hogy ezt a problémát nem innen Kiss Norbiéknak kell megoldaniuk, nekik továbbra is csak a kamionokkal kell törődniük, a magyar gárdával.

Forrás: racingline.hu